C L O U D ;
ABOUT ENTRY WAIT TWITER FACEBOOK
no more tear syaza, you can do it
Friday, 13 September 2013 • 07:08 • 0 comments
"Apabila seseorang itu menyakiti kamu, berdoalah kepada Allah agar kamu tak melakukan hal sedemikian terhadap orang lain.."

semoga tiada sifat DENDAM di dalam diri aku. hahaha. nampak je aku nie kuat, tapi lemah je sebenarnya. tapi jangan risau. nangis tak bawa ape2 pon kan. YA ALLAH, aku mohon padamu. kau sihatkanlah ibu aku. aku tak nak ibu aku menanggung kesakitan itu. jauhkanlah ibuku daripada sebarang kemungkinan yang buruk YA ALLAH. aku sayangkan ibu aku. selamatkan die YA ALLAH. semoga kau memakbulkan doaku ini.

apabila aku berada di sekolah. aku fikirkan aku boleh bergmbira. tapi tidak. dalam bergembira. aku masih ada kesedihan. memng aku nampk happy je. tapi hati aku hancur. lepas satu. satu. baru je aku nak rasa best2. tapi aku dah tahu satu cerita . bahawa die mmg nak gamekan aku. heyyy. memang stupid lah aku nie. sebab ayat die mmg mengayat hati laa kalau dibaca. sape je yang tak percaya kan. hahaha. tapi bodohnya aku di situ kerana mempercayai die seratus peratus. apelaa kebangangan aku nie. tapelaa. aku sedar aku nie siapa. siapa yang kawan dengan aku semuanya akan ada masalah yang timbul , maafkan aku ye. tapelaaa. aku boleh hidup menyendiri. saksikan laa kemunculan SYAZA LIYANA yang baru. yang senyap dan tidak mengambil tahu hal orang lain. sebab syaza yang lama senang diperkotak- katikkan. hahahha. senang je nak menipu aku nie, patut laa orang kata aku nie bendul. semua orang aku percaya. senang je kena tipu. sebab tu aku kena jadi syaza yang baru. syaza yang kuat. syaza yang tidak mudah ditipu. syaza yang baru akan diperkenalkan sebentar sahaja lagi. insyaallah. janganlah merindui syaza yang lama. kerana syaza yang baru akan muncul. terima kasih kepada someone yang telah menghilangkan keriangan syaza yang lama. syaza yang baru hanyalah seorang yang bosan dan orang semua akan menjauhinya. thank you



i'm back again
Monday, 24 June 2013 • 21:02 • 0 comments
hello mello blog? wah2. dah berhabuk ye awak blog? aloloe. tape3. saya dah aktifkan awak balik. awak dah x berkarat, berhabuk n sekutu dengannya. hehhe. saya rindu awak laaa blog. hahaha. maafkan saya kerana telah meninggalkan awak buat seketika. n agak lama saya tidak menarikan jari jemari saya untuk awak ye blog. hahahhaha. yang penting jangan merajuk sengan saya ye blog yang comel ecewahhh. kebaboooommm. syabun is here right now untuk menulis entry2 baru di dalam blog yang comel cengginie. keh3,. haaha. actually. sorry bahasa bercampur., dah menjadi trend zaman kini laaa wakk. hahha. btw~ saya tak pandai nak berbasa basi sangat laa ye, baca je laa ape yang saya nak tulis nie yer.

hai3. syabun dah nak mula mengembangkan blog nya blik. herm.. hari nie saya nak crita pasal someone yo. herm. malas nak bagthu nama die. tapi, saya sayang sangat kat die. even kitorang just kawan. . tapi~ ramai orang jelez maaa bila saya dekat dngan die. yelaa. die hensem. smart n bajet2 gitooo. sape jeq prempuan yang x minat. nonsense weyhhh. kepada someone yang telah dimention ini. dengan ini . saya NUR SYAZA LIYANA BINTI MOHD YADILLAH nak cakap thanks, thanks, thanks, thanks, thanks, ye2...kau belanje aku banyak gila weyhh. macam mana aku nak byr balik? kau memang suke buat aku rasa bersalah. tape laa. lain kali aku belanja kau ye kurus kering. biar kau besar sikit. oke?

NIHILOS. . aku mintak maaf sbb aku nama kau naik. n sbb aku kau kena dngan die. sory ya? aku tak tahu macam mana nak backup kau lgi. dah x tahu nak tutup mulut org macam mana. dah penat aku menafikan. tapi ttap sama. baik aku berdiam diri kan? arghhhhh. tapi aku rasa bersalah sbb kau kna sekali. kesian kauuu. aduyaiiii. so. sorry. sorry. sorry. aku tak suke kau rapat ngan akak tu. tolonglaa faham. aku tak suke. faham? faham x? dah banyak kali aku ulang nie. aku x suke. kalau kau x dengar aku tak kesah. tapi aku dah cakap aku tak suke die. oke>?

n seperkara lagi~ saya belikan die t-shirt. JENAMA GARAGE. die pernah cakap. segala pantang larang die dah bagi kat aku. die suke warna merahh. die nak baju ketad2. kalau boleh ikut badan die. biar cool n smart. wahai adik. akq dah ikut dah segala arahan adik2 . jangan risauu. n die dah pakai baju 2, n sesuai gile ngan die. wreng~ die kata baju yg aku bagi 2 smart, heyyy. tengoklaaa sape yang bagi. SYAABUN laaa weiii. . mammaamiyaa. n seperkara lagi. kami hanya berkawan dan cuma agak rapat . tiada diclaire ape2 ye. n jagan dibahaskan. poyo tak ayt.

kepada akq2 angkat insan tersebut. jangan risauu. saya takkan amik die dari awak.. awak semua tahu tak.. segala post2 awak kat fb n tweet. smua saya terasa oke..aku takkan gaduh hanya disebabkan sorang laki. ohhhh. not 'me oke. 2 bukan SYABUN BRUTAL YANG COMEL namanye. oke?n jangan nak stalk sangat laaa. rimas katekauuu. cuba aku yang stalk korang. alahaiii. cubalaaa faham sikit meyhhh.  kalau die dah kata die x suke kat awak2 smua., dah laaa. bukan salah saya. hak die. so jangan pertikaikan. . syabun x suke bergaduh. cukuplaaa masa lampau. tidak ingin berulang kembali. hanya fikirkan pasal PMR PMR N PMR!!!!!!!! ADE FAHAM?

cukuplahhhh jari jemari aku menari hari niee. kepada budak tersebut aku tak sayang kauuu. tapi aku cuma nak berkawan. harap maklum. aku akn sayang kauuu jika aku btol2 percaye kat kauuu. n thanks yer budakk kerana telah belanja aku banyak2 gilosss. n jangan minx ganti balik sudaaa. hahhaha. n trimas sebab percaya kat aku. n jangan lupe aku. I ALWAYS WITH YOU. ecewaahhhhh. oke laaaa. kebhaaiiiiiiiiii3. hanya ayat mainan semata-mata. faham?



KENA BALIK KE SEKOLAH TERSAYANG::~
Wednesday, 26 December 2012 • 08:30 • 0 comments
heyttt~ hye everyone.. dah lame lha saya tak jumpe you all.. ahah.. macam ramai jeq kan yang tengok blog saya kan? its okayhhh!! sesiapa yg melihat blog saya::~ thanks.. walaupun dah lama x update blog saya yang comel ni....

pada tahun 2012 i. actually dah akhir tahun 2012 da ni.. saya NUR SYAZA LIYANA BINTI MOHD YADILLAH mengakui yang saya sangat terjal dan gila2.. hahah.. tapi saya tak sombong okeyhh.. saya layan smua orang...woo. banyak kenangan yang saya dapat tahunn ni.. baik.. dan buruk lagi bayak kot.. byaselha.. saya kan mmg nakal2 gitooo~

kepada SMKA MAAHAD MUAR ****** tahun 2013 saya nak mengharumkan nama skolah yer.. doakan saya dapat 9A.  INSYAALLAH. i will try my best.. mahu banggakan keluarga yang tersayang.. kepada parents saya~ akak  minta maaf sbb kputusan teruk pada tahun 2012 ni... sbb slalu main2. tapi... saya ak berubah tau.. so sokongan anda smua amat diperlukan..........

HAHA~ actually.. saya dah tak sabar nak naik skolah ni.. beberapa hari jeq lagi.. okeyhh!! GET READY FOR SCHOOL SYAZA~.rakan-rakannku FATIN,  MAINA..alhamdulillah,,, kita still sama kls. tak sabar lha nak jumpa mereka... hope we always friends yah.. kepada YASMIN,UPA.. even x sama kls, kita still kawan yer.. jangan lupa tegur2 saya yang berada di kelas bersebelahan anda yg hanya dipisahkan dengan dinding sahaja..

wooooo. tahun ni kan~ saya dah dipertemukan dengan sebuah PERSAHABATAN. terima kasih rakan-rakan, banyak yang saya perbaiki pada tahun ini.. kepada sesiapa yang membenci saya. saya mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi mengumpat saya dan tidak semena-mena menambahkan pahala saya dengan sendiri tetapi anda pula yang mendapat dosa... THANK YOU VERY MUCH LHA LOL XD..awak2.. saya nak nasihatkan awak ni. saya tahu saya NAKAL pada tahun ini.. tapi layakkah saya untuk dibenci , kerana saya juga makhluk ALLAH juga.. sama sahaja dengan awak. so.. tak payah nak over sangat kan? sampai cerita2 yang macam2 kan. semua orang pon ada salah jugak kan.. kita tak sempurna lha wak!!!
so.. PERGI JAHANAM dengan ayat2 plastik AWAK tu~

inilah rakan2 saya pada tahun 2012~ saya sayang awak2 semua. Ich liebe alle meine Freunde







bergembira di rumah YASMIN SHAHROM::~
Sunday, 4 November 2012 • 02:29 • 0 comments


hait3.... sekarang ni nak cite pasal Moment kat rmh min lha... AMAZING GILER DOH..!!
hehehe.. biaselha.. klau dah ada kawan2 sekepala ngan aq msti lha gila2 kn.... lagi2 aq,  atien, maina n min duk satu rumah.. mstilh akn jd macam dunia ni kitorang yg punyer.. hahagagaghagaga..

kat rmah kawan saya ni YASMIN SHAHROM mmg seronok nak mati tahu x?? klau korg ad msti korg pening kepala.. kitorang kan mmg gila2 nk mati lha katakan... sipa jeq x knl kami ni G.K.G.U.

kitorang sambut birthday min mlm tadi.. BTW. YASMIN, HAPPY BIRTHDAY yer sayang.. kitorang sayang ko gile2.. hope.. jngn lha lpekn kitorang yer.. n aq x kn lupe ko duk sebelah aq pada tahun 2012 ni... ni special untuk ko..!!

wah padan mke kmu... dhlha kna bling tepung n telur.. bau busuk maa.. tapi kamu cantik... n SEDAP. rse mcm nk mkn cekodok n jemput2 jeq ko waktu 2..! tapi kitorg best giler knakn ko,.. sampai kitorang pon jd JEMPUT2.. sayang kmu thu..!!

siang 2.. kitorang ada jamuan kls.. ni pon min . wah kami jumpe kawan lame kami yg sudah terbuang.. wah rindu kot kat mereka 2 ni... hehehhee..

haikal sidek... 


nazmi melan

ni gambar kitorang berbahagia bersama-sama....


sayng kamu semua yer..

~ALONE AND a.l.o.n.e #@~&
Friday, 14 September 2012 • 12:45 • 0 comments
 ::~kenangan yang tidak akan dilupakan~:: 

kenapa ko msti jtuhkn air mata aq skli lagi hah? kenapa? aq x  nk ngis sbb ko.. ckup lha aq ngis kot!!!!
tp aq  x thn... aq syg ko.. mmg ko ckap ko duk luo jeq, tp nnti dah duk luo msti x ingt aq kn.. yes.........
aq NUR SYAZA LIYANA ingin memohon maap kerana aq bnyk buat salah kat aq.. aq dh anggaP KHAIRUNNISA MARION kawan yg penting bg aq.. trimass sbb sudi kawan ngan aq... 

ko ingt x?? ko nyanyikan lagu untuk aq... ko thu x aq sediyh sngt wak2 tu.. tapi aq approciate it very much lha... ko bersusah payah untuk aq.. just nnyi lagu  2 untuk aq,,. even salah lirik. tapi aq hargai. ko latih benda 2.. semata-mata nak nyanyi untuk aq kn? TERHARU GILOSS. tapi!!! bila nk ulg detik 2 lg??????? thun dpan?? nisa... aq rindu lha.. aq syg ko sesangat.!!!!! <3 

pada tarikh 14 SEPTEMBER 2012. ko dtg dorm aq.... ko peluk aq.. hah!! 2 kenangan terakhir kot aq dngn ko kat asrama.......... nisa.. aq nk ko.. sama macam ko nk zayn malik maahad.. aq nk dngn ko stiap hari sama macam ko cri zayn malik setiap hari.. aq nk senyum sama macam ko senyum bila nmpk zayn malik.. aq nak semua 2 lha... ko ckap aq jngn ngis. tp aq? ngis jgak kn.. ko slalu ckap syaza.. stabilkan diri... hati-hati jalan. jangan sampai jatuh tangga.. tengok longkang.. jangan 2 jngn berngan... 2 smua kata2 ko.....weyh.. sediyh weyh...




nisa... tolonglha.. cukup lha aq dh hilg ramai kawan. x kn ko nk tinggalkan aq.. ?? kejam kn> _> aq ngaku aq x leyh tngok mke ko.. ko perasan kn klau aq tngok ko,  aq ngis. klau aq ckap.. aq x kn pndang mke ko kn? ko thu x kenapa.. sbb aq tkut khilngn ko.. aq  sllu trfikir,,,,, bleyh ke aq gembira, ketawa. happy mcm waktu kita kawan.? aq sllu terfikir.. mcm mne aq klau ko x de.. tapi skrg.. bnda 2 dh jd knytaan dah. dah terjadi tengah terjadi dan akan terjadi.... grr... kenapa? aq nk tido ngan ko sama2. aq nk berbual pnjg.. aq nk dngr cite ko. aq nk cite psl MR PERFECT kt ko.. smbhyg sama2. prep sama2. nyanyi walaupun salah lirik. aq rindu semua 2...  tp lps ni ,,,, aq x leyh buat semua 2.. kat skolh jep.. tp msa singkt kn..?

aq x thu lps ni aq mcm mne.. sampai bila aq leyh berhenti ngis... msti ko ckap. aq ni over lha.. nk ngis2.. nk tulis kat blog,, tp ko x thu aq syg gile kat ko.. even ad kwan yg lbih rapat dari ko.. tp semua kawn aq x pernah lebih dari ko dalam hati aq.. walaupun aq x rpt.. tp ko ad dlm hati aq.. smpai skrg.. aq x kn pernh lbihkn org lain dari ko... ko jeq yg SPECIAL dalam hati aq.. ko lha kawan aq nisa... haha.. air mata ku sdh kering kerana seorg insan yg bernama KHAIRUNNISA MARION. wah/... untungnyer diee.. sbb die org ngis.. kn???? tengok mentis lagi.. bila lha nk berhenti ni... 

yon,. aq harap ko x kn lpe aq.. aq harap ko x sombong ngan aq.,. aq harap ko x pernah x ingt nma aq..
aq harap ko tegur aq.. aq harap ko nasihatkan aq.. aq harap ko still layan aq.. aq harap ko still senyum n ketawa dekat aq.. aq harap segala-galanya x akan berubah daripada diri ko YON.  sedikit pon... aq nk ko thu aq syg ko ketad2 sama macam aq sayang MR PERFECT aq... ingt 2.,.. 

IF YOU WANT TO KNOW... YOU ALWAYS BE IN MY MIND.... IF YOU ALWAYS BE IN MY MIND .. YOU ALSO WILL BE IN MY HEART.. . I WILL MISS YOU LHA NISA YON....! <3  >_>

kenangan dengan budak cantik ::~ khairunnisa marion

setiap detik dan waktu..




 





aq akn rindu semua tu yon..:::::::::::~~~~~~~~~~~~~

Labels:


say cheese to me..!!!
Thursday, 30 August 2012 • 11:53 • 0 comments
hait..! see you again lha.... kih3.... pergi sana sini semua cite pasal EID kan... tapi aq just nk tunjuk gambar..!! 
btw.. banyak kot gambar.. tp i'm very lazy maaa...!! w000haa....!!

THUN NI.... SADILLAH official (gabungan nama ibu n ayah) ialah bertemakan KELabu.. COMEL X TEMA 2?? HEHEHE... senbenarnyer... warna 2 mnyebabkn aq nmpk lbih matured...tp omeyy lha warna 2... tp aq booodak lg okeyhh...~!!!
 lalaalalallala::~ berbalik kepada kisah nyata... ni gambar MY FAMILY OF GREY.. (btul x ayt aq ni???)



wah..!! pasangan apekah?? macam polis x?? ayah saya nmpk garang.. tapi... x garang langsung... ibu saya lagilha.... whateverlha.... saya sayg mereka sesesesesesangatsangat..


yang ni saya x kenal...... harap MAAP DAN MAKLUM....


MY  FIRST sister;;;; 


now SECOND sis...


yah..!! my lastly sis... omeeyy kan??


wahhh.. dah tamat bersama GREY GENERATION... ASYILLL

Labels:


IS THIS true??????????
• 11:20 • 0 comments

kih3....aq rse benda ni lawak lha..
btw...... aq pemalu???? yah.. cbe tnye kwan2... kwan2. silalah jawab...
yang lain 2 nmpk beno nipunya..... okeyh..! never mind.. bleyh diterima... asyillll.....
syaza kuatkan semangat anda.. supaya menjadi seperti di atas... dan lebih baik... laalalalalla::~


okeyh...! yg ni lagi satu... apekebende seyh... aq rase lawak gil00ss..!! heyy facebook..
ske aty lha...!! saya terima...

SANGAT KELAKAR KERANA TIADA KAITAN LANGSUNG DENGAN DIRI SAYA..

Labels:



PAST
MY WORDS;
HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 12 mother . my birth date 12/12/2090 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha..

LOOK THIS;

" I HATE BETRAYER. or MY SUPERMAN will kill you. THANK YOU ==' "

OTHERS;